Restauracja Monti Iblei na wzgórzach Ragusa serwuje wyłącznie wieprzowinę. Świnie kupowane są w okolicy i – aby wyeksponować niezwykły smak mięsa – nie stosuje się żadnych dodatkowych przypraw ani sosów. Od mięsa pieczonego na ogniu po salami – wędzone na miejscu – wieprzowina podawana jest na najróżniejsze sposoby. Motto restauracji brzmi „qui si magnifica il porco” – tutaj gloryfikuje się wieprzowinę.

Zobacz jak przygotowuje się wyśmienitą, sycylijską wieprzowinę! 

Sycylijska wieprzowina

01:00

Znajdź więcej porad i ciekawostek o KUCHNI ŚWIATA

Chcesz zobaczyć więcej?

Załóż konto

Chcesz mieć dostęp do wyjątkowych filmów i artykułów?

  • Rejestracja zajmie Ci tylko 30 sekund.
  • Oglądaj bez ograniczeń niezwykłe filmy i zainspiruj się.
  • Uzyskaj wgląd do pełnej treści artykułów stworzonych przez szefów kuchni z całego świata.