Kimchi ze świeżego ogórka to jeden z setek różnych rodzajów koreańskiego kimchi. Ten akurat najlepiej podawać latem. Używa się do niego mieszanki z siekanego szczypiorku, kawałków czerwonej papryki, sosu z anchois, tartego czosnku, kleiku ryżowego, mielonych krewetek i prażonych nasion sezamowych, którymi nadziewa się kiszone ogórki. W kimchi używa się procesu fermentacji, by zmieniać warzywa w unikalne dania.

Obejrzyj poniższy film i zobacz jak przygotować ten popularny koreański przysmak.

Świeże koreańskie kimchi

00:57

Znajdź więcej porad i ciekawostek o KUCHNI ŚWIATA

Polecany przepis

Sałatka ze sfermentowanego kimchi

Kimchi to tradycyjna koreańska przystawka z kiszonych warzyw. Najczęściej wykorzystuje się do niej kapustę pekińską lub Bok Choy.

Sprawdź przepis

Chcesz mieć dostęp do wyjątkowych filmów i artykułów?

  • Rejestracja zajmie Ci tylko 30 sekund.
  • Oglądaj bez ograniczeń niezwykłe filmy i zainspiruj się.
  • Uzyskaj wgląd do pełnej treści artykułów stworzonych przez szefów kuchni z całego świata.
Załóż konto