Koreańska kuchnia zna ponad 150 rodzajów kawałków mięsa, 50 używa się dzisiaj regularnie do przygotowywania koreańskich dań. King Cut to tradycyjny sposób rozbioru mięsa do żeberek King Ribs podawanych w restauracjach serwujących koreańskie BBQ i dostępnych na większości targów koreańskich. Jeżeli sami rozbieracie mięso, namoczcie je na 30 do 60 minut w zimnej wodzie, aby ograniczyć specyficzny zapach i smak.

Dzięki poniższemu filmowi dowiesz się jak przygotować mięso w koreańskim stylu.

Rozbieranie mięsa - king cut

01:41

Znajdź więcej porad i ciekawostek o KUCHNI ŚWIATA

Chcesz mieć dostęp do wyjątkowych filmów i artykułów?

  • Rejestracja zajmie Ci tylko 30 sekund.
  • Oglądaj bez ograniczeń niezwykłe filmy i zainspiruj się.
  • Uzyskaj wgląd do pełnej treści artykułów stworzonych przez szefów kuchni z całego świata.
Załóż konto