Koreańskie barbecue składa się z cienko krojonych plastrów wołowiny (polędwica, łata, mostek lub antrykot), które grilluje się na grillu gazowym lub węglowym. Do mięsa często dodaje się ząbki czosnku w oleju sezamowym, owinięte w sałatę, z ostrym dipem i tartą cebulą dymką.

Jesteś ciekawy jak wygląda tradycyjne koreańskie bbq? Zobacz poniższy film!

Koreańskie BBQ

01:05

Znajdź więcej porad i ciekawostek o KUCHNI ŚWIATA

Chcesz zobaczyć więcej?

Załóż konto

Chcesz mieć dostęp do wyjątkowych filmów i artykułów?

  • Rejestracja zajmie Ci tylko 30 sekund.
  • Oglądaj bez ograniczeń niezwykłe filmy i zainspiruj się.
  • Uzyskaj wgląd do pełnej treści artykułów stworzonych przez szefów kuchni z całego świata.