Brazylijskie BBQ: churrasco
Churrasco to hiszpańska i portugalska nazwa grillowanej wołowiny. W Brazylii oznacza po prostu barbecue.

Churrasco był to początkowo sposób pieczenia mięsa na rożnie nad ogniem. Churrascaria to restauracja z otwartym bufetem grillowanych mięs, gdzie kelnerzy chodzą z dużymi rożnami i nożami o długości mieczy, ucinając mięso prosto na talerze gości.
Olbrzymie automatyczne rożny opalane węglem i drewnem zastąpiły dawne jamy na świeżym powietrzu. Powolny proces podlewania pieczonego mięsa pozostaje jednak taki sam, jak niemal dwieście lat temu.
Obejrzyj poniższy film i zobacz, w jaki sposób podawane jest mięso w tych nietypowych restauracjach.
Znajdź więcej porad i ciekawostek o KUCHNI ŚWIATA
Wybierz dystrybutora
- ...
Preferowany dystrybutor
Dodatkowi dystrybutorzy
Preferowany dystrybutor
Dodatkowi dystrybutorzy
Wybierz dystrybutora
Wybierz dystrybutora
Dystrybutor poda koszt i czas przesyłki
Czytaj więcej
Nie widzisz tutaj swojego dystrybutora? Skontaktuj się z nami
Polecane produkty
23
139
Bestseller
*Cena sugerowana NETTO
Produkt niedostępny u wybranego dystrybutora
Produkt niedostępny u wybranego dystrybutora
42
254
*Cena sugerowana NETTO
Produkt niedostępny u wybranego dystrybutora
Produkt niedostępny u wybranego dystrybutora
*Cena sugerowana NETTO
Produkt niedostępny u wybranego dystrybutora
Produkt niedostępny u wybranego dystrybutora
Lista ulubionych produktów
Dodano do listy
Nie udało się dodać do listy
Usunięto z listy
Nie udało się usunąć z listy