Niewiele codziennych dań może się równać z moquecą z Bahii – gotowanym w glinianym garnku gulaszem z owoców morza, zagęszczanym kokosowym mlekiem, doprawianym olejem dende z żółtą cebulą, pomidorami, zieloną papryką i kolendrą. Podaje się ją z farofa – prażoną tapioką, czyli mąką z manioku (kassawy).

Zobacz poniższy film, a dowiesz się jak przygotować jedno z najlepszych dań kuchni brazylijskiej.

Brazylijska Moqueca

00:45

Znajdź więcej porad i ciekawostek o KUCHNI ŚWIATA

Chcesz zobaczyć więcej?

Załóż konto

Chcesz mieć dostęp do wyjątkowych filmów i artykułów?

  • Rejestracja zajmie Ci tylko 30 sekund.
  • Oglądaj bez ograniczeń niezwykłe filmy i zainspiruj się.
  • Uzyskaj wgląd do pełnej treści artykułów stworzonych przez szefów kuchni z całego świata.