Pierwszy etap konkursu polega na przygotowaniu przepisu na danie główne oraz ciepłą zakąskę. Receptury należy zrealizować. Następnym krokiem jest sfotografowanie gotowej potrawy i przesłanie jej nam (wraz z przepisem).

Spośród nadesłanych prac jury wybiera najlepsze. Zakwalifikowane osoby przechodzą do półfinału, który odbywa się w Centrum Kulinarnym Unilever Food Solutions w Poznaniu. Uczestnicy podzieleni są na 16 drużyn, z czego do następnego etapu przechodzi tylko 7.

Finał konkursu ma miejsce na Międzynarodowych Targach Poznańskich podczas targów Polagra Gastro, a dla finalistów przewidziano nagrodę pieniężną oraz kwalifikację do najbardziej prestiżowego konkursu w polskiej gastronomii Kulinarny Puchar Polski.

Sponsorzy: VITAMIX - Kitchen Aid, EVA –TEC, Grapil

Patronat medialnym „Primabery Cup” zajmuje się papaja.pl Poradnik Restauratora, Food Service.

Regulamin

Regulamin

Regulamin konkursu Primerba Cup 2016

Pobierz