Jaka byłaby sałatka bez dressingu?

Nikt nie chciałby znaleźć odpowiedzi na to pytanie na swoim talerzu. W gastronomii wszystko zależy od wyrafinowania i naturalnego, autentycznego smaku użytych produktów. Dzięki bazom Knorr do dressingu sałatkowego można szybko i łatwo przygotować innowacyjne i doskonale przyprawione sosy bez zaburzania codziennej rutyny w kuchni.

Bez dodatków

Nowe bazy Knorr do sosów sałatkowych zawierają zioła pochodzące ze zrównoważonych upraw, które są konserwowane tylko poprzez suszenie. Nie używamy dodatków i sztucznych aromatów, ekstraktu drożdżowego i oleju palmowego – dzięki czemu smak i składniki odżywcze są chronione w naturalny sposób. Aby przyrządzić dressing, wystarczy zmieszać zioła z octem, olejem i wodą. Po zakończeniu, produkty pozostają stabilne przez kilka godzin. Jest to szczególnie ważne w przypadku przygotowywania szwedzkiego stołu.

Do wszechstronnego i zróżnicowanego zastosowania

Porada szefa kuchni: Baza Knorr do sosów sałatkowych może być stosowana dowolnie. Spróbuj dressingu z sokiem owocowym lub piwem. Uszlachetnij pasty kanapkowe lub nadaj swojemu carpaccio wyjątkowego charakteru. Zainspiruj się różnorodnymi przepisami, które opracowali dla Ciebie nasi doradcy kulinarni. Bo do każdej sałatki – klasycznej sałatki liściastej lub sałatki warzywnej z krewetkami – mamy doskonałe wykończenie.

 

Odkryj nasze trzy dressingi – 100% naturalnych składników