Twoi goście nie lubią ekstrawagancji? Wybierz tradycyjne sałatki. Sekretem ich smaku jest autentynczne pochodzenie produktów i dobrze dobrany sos, który podkreśli ich smak. Zwróć uwagę na:

  • Soczystą sałatę i świeże warzywa
  • Wysokiej jakości mięso i dodatki
  • Naturalne sosy o odpowiedniej konsystencji

Zobacz, jak sosy do sałatek Knorr Professional 100% Naturalnych Składników pomogą Ci łatwo osiągnąć wspaniałe efekty.

Sos kremowy Knorr Professional 100% Naturalnych Składników

Sos kremowy Knorr Professional 100% Naturalnych Składników

Delikatny Sos kremowy Knorr Professional 100% Naturalnych Składników znajdzie swoje miejsce wszędzie tam, gdzie niezbędny jest francuski dressing na bazie jaj i śmietany. Wykorzystaj go do sałatki Caesar składającej się z sałaty rzymskiej, anchoives, kaparów i grzanek lub do sałatki Waldorf, która nie może obejść się bez selera naciowego, winogron, jabłek i orzechów włoskich.

Sos paprykowy Knorr Professional 100% Naturalnych Składników

Sos paprykowy Knorr Professional 100% Naturalnych Składników

Tradycyjny sos sałatkowy przełamany nutą słodkiej papryki to świetny dodatek do klasycznych sałatek z mięsem. Nada odpowiedniego aromatu sałatkom z kurczakiem lub z grillowanym mięsem.

Sos klasyczny Knorr Professional 100% Naturalnych Składników

Sos klasyczny Knorr Professional 100% Naturalnych Składników

Wyrazisty aromat klasycznej mieszanki ziół przeniesie Twoje sałatki na wyższy poziom. Możesz podać go z sałatką caprese – podkreśli wtedy aromat dobrej jakości mozzarelli i dojrzałych pomidorów.

Uważaj na sosy sałatkowe z sztucznymi dodatkami i wzmacniaczami smaku. Przyćmią smak nawet najlepszych składników i sprawią, że sałatka będzie smakować płasko. Z tego powodu w sosach sałatowych Knorr Professional 100% Naturalnych Składników pozbyliśmy się zbędnych dodatków i sztucznych aromatów. Dzięki temu sałatki z naszymi dressingami mają autentyczny, pełny smak.

Warto szukać inspiracji z całego świata w poszukiwaniu najciekawszych smaków sałat. Dzięki kulinarnym wyprawom do innych krajów, możemy zaskoczyć gości autentycznymi smakami, których nie znają.

Jak sprawić, by sałatki z całego świata smakowały wyjątkowo? Warto skupić się na autentynczych składnikach z regionów, z których pochodzą i na delikatnych sosach i ziołach, które podkreślą ich smak.

Jeśli lubisz eksperymenty, dobrze trafiłeś. W sałatkach ilość dodatków jest niemalże nieograniczona, co sprawia, że kulinarne poszukiwania przy tworzeniu sałat sprawiają ogromną przyjemność. Jak podbić smak sałatek?

Oryginalna grecka feta, grillowane plastry halloumi, starty Parmigiano-Reggiano czy kulki z koziego sera – wybór serów do sałatek jest ogromny i nieustannie rośnie dzięki coraz lepszemu dostępowi do zagranicznych produktów.

Co dodać do sałatki poza klasycznymi winogronami czy jabłkami? Niedawno w sałatkach królowało połączenie arbuza z miętą i fetą. Świetnym połączeniem są też truskawki kozim serem lub słodkie morele z pieczonym kurczakiem i rozmarynem.

Jeśli jesteś znudzony mięsem, postaw na rośliny strączkowe. Pieczona ciecierzyca z ziołami i wędzoną papryką, surowa soja edamame czy marynowany i smażony tempeh perfekcyjnie wpiszą się w Twoje sałatki.

Pyszny sos może stać się znakiem rozpoznawczym Twoich sałatek. Jeśli szukasz nowych wyzwań, możesz użyć sosów do sałatek Knorr Professional 100% Naturalnych Składników jako bazy do dalszych eksperymentów.

Jak zmienić smak sosu?

  1. Sos do sałatek klasyczny Knorr Professional 100% Naturalnych Składników: przygotuj na occie owocowym, dodaj posiekany koperek lub kolendrę.
  2. Sos do sałatek paprykowy Knorr Professional 100% Naturalnych Składników: przygotuj z dodatkiem oleju sezamowego, dodaj odrobinę wędzonej papryki, cynamonu lub mielonych goździków.
  3. Sos do sałatek kremowy Knorr Professional 100% Naturalnych Składników: dodaj chrzan, posiekane zioła lub rozgnieciony ząbek czosnku.

Czy jesteś gotowy zmienić swoje sałatki?