Nasz szef kuchni Przemek Kaczmarek postanowił przyjrzeć się najnowszym trendom dotyczącym ryb. Dlaczego ostatnio wszędzie wyrastają restauracje serwujące owoce morza?

Zdrowie jest w modzie!

Zdrowie jest w modzie!

Zainteresowanie zdrowym jedzeniem ciągle wzrasta, goście widzą w rybach dobry substytut mięsa, a także źródło białka i dobrych kwasów tłuszczowych.

Włącz do karty lokalne ryby

Włącz do karty lokalne ryby

Ryby dobrze się wpisują w zrównoważony rozwój. Jak? Przede wszystkim skup się na sezonach. Potem przyjrzyj się rybom, które możesz zakupić w okolicznych stawach lub te ryby, które występują w okolicznych jeziorach. Niedoceniane lokalne gatunki ryb mogą być znakomitym materiałem do eksperymentów i zaproponowania swoim klientom czegoś unikalnego.

Polecany przepis

Spaghetti z pesto i łososiem

Spaghetti z kremowym pesto, chrupiącym łososiem smażonym ze skórą i wędzonym żółtkiem

Sprawdź przepis
Nabieranie lekkości

Nabieranie lekkości

Wszyscy teraz chcą jeść mało kalorycznie, a ryby świetnie się w ten trend wpasowują. Może zrezygnować także z ciężkich pełnych węglowodanów dodatków i kreatywnie łączyć ryby z warzywami? Chociażby z chrupką kapustą i sosem z dyni?

Znajdź więcej porad i ciekawostek dotyczacych nowych trendów w gastronomii w TRENDY NA TALERZU

Chcesz zobaczyć więcej?

Załóż konto

Chcesz mieć dostęp do wyjątkowych filmów i artykułów?

  • Rejestracja zajmie Ci tylko 30 sekund.
  • Oglądaj bez ograniczeń niezwykłe filmy i zainspiruj się.
  • Uzyskaj wgląd do pełnej treści artykułów stworzonych przez szefów kuchni z całego świata.